Thursday, September 29, 2011






E                         B
I'm just listening to the clock
                 G#m    
Go ticking, I am waiting
                   A
As the time goes,

by...

E
I think of you
            B
With every breath I take
              G#m
I need to feel

Your heart beat next to,
A    Am   G#m7       
mine.

       F#m7    B7
You're all I see...
     F#m7  B7
In everything...

              E
I just wanna hold you,
              G#m
I just wanna kiss you,
              C#m             A
I just wanna love you all my life.

                    E
I normally wouldn't say this,
                   G#m
but I just cant contain it.
                C#m
I want you here forever
            Am 
Right here by my side.

E

E                         B
All the fears you feared inside,
                       G#m
And all the tears youve cried;
                 A
They're ending right here.
E                     
I'll heal your heart and,
         B
So I'll keep you all so close.
      G#m                      A     Am  G#m7
Dont worry, I'll never let you go.

      F#m7     B7
You're all I need...
      F#m7     B7
You're everything...


             E
I just wanna hold you,
              G#m
I just wanna kiss you,
              C#m             A
I just wanna love you all my life.

                    E
I normally wouldn't say this,
                   G#m
but I just cant contain it.
                C#m
I want you here forever
            Am 
Right here by my side.

C#m
No one else would ever do,
G#m
I gotta stubborn heart for you
A                           B
Call me crazy but it's true,
I LOVE YOU.

C#m                            G#m
I didnt think that it would be,
                       A
You made it clear for me;
               B  
You're all I need.


              E
I just wanna hold you,
              G#m
I just wanna kiss you,
              C#m             A
I just wanna love you all my life.

                    E
I normally wouldn't say this,
                   G#m
but I just cant contain it.
                C#m
I want you here forever
            Am 
Right here by my side.




Truth is we dont know much
I dont know you
And you dont know me
We get so judgmental from the start
Saying hes like this and that
Behind my back

It takes some time to get to know me
And I understand, but sometimes I cant
Lets spend some time and you will see
Im just like you, and youre just like me

Just take your time and listen
Love, peace, and joy is my mission

I wonder what the world would be like
If we all just got along
There would be more happy songs
Wed be dancing all day long
I wonder if you talked to me
Would you see a better man?
I sure hope thats what youd do
Cause I would see a better you

Sometimes I forget
There might be more
Maybe theyve been hurt
And I dont know
Being quick to judge is easy stuff
But to love
Sometimes its tough

Just take your time and listen
Make peace and love your mission

I wonder what the world would be like
If we all just got along
There would be more happy songs
Wed be dancing all day long
I wonder if you talked to me
Would you see a better man?
I sure hope thats what youd do
Cause I would see a better youbetter you

I wonder what the world would be like
If we all just got along
There would be more happy songs
Wed be dancing all day long
I wonder if you talked to me
Would you see a better man?
I sure hope thats what youd do
Cause I would see a better you




[Verse 1]
I’m sleeping through the day
I’m trying not to fade
But every single night
I’ve just been lying awake
Cause I, I can’t get you off my mind

The moment that we met, I didn’t know yet
That I was looking at a face I’ll never forget
Cause I, I can’t get you off my mind

I can’t get you off my mind
Give me the chance to love you
I’ll tell you the only reason why
Cause you are on my mind
I want to know you feel it
What do you see when you close your eyes
Cause you are on my mind

[Verse 2]
I want to be best
I want to be worst
I want to be the gravity in your universe
And I, I want to be there to help you fly
I’ll help you fly girl

Oh, the longer that I wait
The more that I’m afraid
That someone’s gonna fool your heart and take you away
Cause I, I finally realized,
That I can’t get you off my mind

Give me the chance to love
I’ll tell you the only reason why
Cause you are on my mind
I want to know you feel it
What do you see when you close your eyes
Cause you are on my mind

Girl I can’t live without you
I can’t think straight without you, no
So tell me what should I do
If I can’t get you off my mind

Give me the chance to love
I’ll tell you the only reason why
Cause you are on my mind

I gotta know you feel it
What do you see when you close your eyes
Cause you are on my mind
You’re on my mind
You’re on my mind all day and night, oh
Cause you are on my mind 

Lawak : APA ITU SEX?


Al-kisah seorang anak pompuan yang baru masuk tadika bertanya kepada mummynya.. 'Mummy, mummy? sex tu apa Mi?'.. 

Terkedulah si ibu.. Terasalah akan kemodenan zaman skrg yg berjaya membuatkan manusia berfikiran lebih terbuka.

Sesuai dgn konsep pendidikan seks yg sedang hangat diperkatakan, mulalah si ibu mencari jawapan yg sesuai utk anaknya dengan harapan anaknya takkan tertinggal dlm arus pendidikan sejagat. Maka si ibu pun mula memberikan jawapan mengenai apa itu sex dengan perumpamaan antara kumbang dan bunga, diikuti dengan pembentukkan bayi dalam kandungan dan diselitkan juga dengan kisah percintaan antara mummy dan daddynya dari zaman universiti lagi sehinggalah dengan kehadiran si comel iaitu anak gadisnya yg bertanya itu.

Tiba-tiba si anak menangis teresak-esak. Si ibu kehairanan dan bertanya. Si anak menjawab dalam tangisan.. Jawapan mummy tu panjang, ruangan jawabannya pendek saja ni. seraya meyerahkan buku latihan yang tertulis kat depannya (cover).

NAME:...........
SEX:............
Class:..........
Subject:..........

Wednesday, September 28, 2011

Ayat selepas kahwin


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh
6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….

Pulang Kerje:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!

Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…

Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!

Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!

TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, asyik tengok tv jer…

Tuesday, September 27, 2011

Monday, September 26, 2011




D G D
Masihkah kita termangu di bawah pepohon itu
F# Bm
Ketika hujan melunturi danau yang terusang
Em A
Tidak pernah dibilang hari
F# Bm Em A
Hanyalah debar yang terasa... terasa


D G D
Setiap hari dibuai mimpi yang terindah
F# Bm
Dengan menghitung senja merah dihujung sinar
Em A
Mencipta keheningan rahsia
F# Bm
Pada sehimpun kenangan
G A
Menyimpul satu makna diruang yang lurus ini


D F# Em
Haruskah kita mencari pada gunung dan lurah
A
Liku-liku curam insani
D F# Em
Haruskah kita mencari puncak mengilau cahaya
A
Dalam hidup seribu warna
Bm G F#
Dibawah teriring ungkapan pada sebuah wajah
B
Yang lara kesepian
G
Haruskah kita mencari Suatu
A
Senja dalam kepedihan

Bridge: D G D F# Bm Em A

D F# Em
Haruskah kita mencari dalam senja begini
A
Kembali kita bertemu
D F# Em
Haruskah kita mencari dalam simpati wangi
A
Kembali kita bersama
Bm G
Membilang kenangan yang abadi
F# B
Seperti menunggu mentari senja
G
Menghilang perlahan-lahan disebalik
A
Awan yang merah


D
Dibalik awan yang merah
G
Dibalik awan yang merah
A D
Dibalik awan yang merah




Di Wilayah Jianxi, China, Jiang Musheng (66 tahun) sering merasa sakit perut dan batuk selama bertahun tahun  ketika dia masih muda dan berumur 26 tahun.


Jiang pada waktu itu sering mengadu sakit perut ini kepada seorang tabib bernama Yang Dingcai yang kemudian menyarankan dia untuk memakan katak pohon hidup-hidup untuk mengubati penyakitnya tersebut.


Pada awalnya, Jiang merasa geli dan jijik untuk memakan katak hidup-hidup tetapi sang tabib yang 
memperlihatkan kepadanya dengan menelan satu katak hidup-hidup. Lalu, Jiang pun mengikutinya dan setelah sebulan melaksanakan nya, sakit perut Jiang betul-betul hilang.


Dan kini, itulah yang terdapat dalam menu Jiang setiap hari, iaitu memakan katak hidup hidup dan dia pernah memakan 20 ekor katak setiap hari.




SUMBER : http://itsmesaiful.blogspot.com


Apa celup adalah ‘what the fuck?’



Celup adalah kata ganti lain untuk perbuatan memasukkan ** zone 18sx bermula, berhati-hati ketika membaca ** cendawan ke dalam salur peranakan female sehingga berjumpa kedua-dua tempat potong. Ianya menggambarkan proses tumbuk sambal tetapi dalam keadaan basah seolah-olah ianya dicelup-celup.
Mengambil kesempatan ke atas kefemesan perkataan celup, si tokk guna skrip ‘apa celup’ iaitu mengalih bahasa ‘what the f***’ apabila dia terkejutan, kepelikan, kegampangan, dan sudah habis kata menggambarkan dirinya yang f***ed up.


Seterusnya, ini sebenarnya, mungkin tanpa sedar, adalah satu pembudayaan bahasa kotor di jalanan, pasar, rumah, sekolah dan di kawasan peranginan. Filem punyai efek ke dalam minda juga sikap masyarakat. Even budak sekolah pun boleh pergi terbang dan mati dari tingkat 12 sbb tonton Superman. Remaja di Malaysia pun sama, lebih-lebih lagi remaja sekarang suka bercakap, bercakap di hp, twitter, blog, fb dan sebagainya. Pembudayaan bahasa kotor ini akan lebih cepat tersebar.


Seperti apa yang terjadi kepada perkataan ‘cer citer’, ‘dalam hati ada taman’, ‘kita bakor’, ‘bukan saya takut bini, tapi bini tak takut dgn saya’, ‘yg gitu-gitu’, ‘manis tak kurma itu?’ dan sebagainya. Semua yg disebut dalam ayat sebelum ini dikira okay sebab bukanlah mencarut, tetapi apa celup itu jelas mencarut.


Tak logik kalau ditranslate secara direct ‘celup’ yg digunakan tookkk (aku lupa nama dia dan malas nak cari) gemuk tu kepada celup biskut dalam air, atau celup berus dalam dakwat atau kucing celup lidah ke dalam air susu. Tak logik. ‘Celup’ pada perkataan ‘apa celup itu adalah celup lain macam. Kalau Azwan ali suka ‘apa neraka’ untuk what the hell, si tookkk guna ‘apa celup’ untuk ‘what the fuck’.


Dan Ahmad Idham membawa predikat kotor ini ke dalam filem, manjadikannya satu tabiat sebuah watak lantas disebut berulang-ulang kali adalah pada aku tidak wajar.
Some of you may already know this very well. Tapi, aku baru saja tahu kewujudan apa celup. So, angguk sajalah kalau betul, jangan menyampah dengan kemunduran tahap sosial aku. Kalau tak betul, then kat bawah ada kotak komen.


Lawak bab agama pada aku adalah rejaman sinis secara slapstik untuk kebanyakan orang yg mengamalkan agama jumud. PAda satu angle, ianya boleh mencuit hati untuk gelak dan juga otak untuk berfikir, pada angle lain mungkin kelihatan terlalu kurang ajar. Benda ni sebenarnya boleh terjadi pada apa-apa perspektif pun.


SUMBER : GILERKENTANG.COM







(Standard Tuning)

Intro : Am  Dm  F  E

        Am
Bila cinta kini
Dm
Tak lagi bermakna
        G
Yang ku rasa kini
C
Hanyalah nestapa
F               E         Am
Ditinggalkan cinta masa lalu

         Am
Dulu kau tawarkan
Dm
Manisnya janjimu
        G
Yang ku sambut itu
C
Dengan segenap hatiku
F                E
Hingga engkau pergi
          Am
Tinggalkanku

CHORUS
A             F
    Hilangnya cintamu
G       C
Menusuk hatiku
F        G
Hinggaku memilih
E          Am
Cinta yang fana

 A            F
    Perginya dirimu
G        C
merobek jantungku
F         G
Hinggaku terjatuh
E               Am
Dalam harapan   

SOLO

Am  Dm  F  E  (2x)

OR

---8--8--8--8--7--7--7--5--5--5--7--7--8--8--9--9---------10h11--10--|
---------------------------------------------------------------------------------|
---------------------------------------------------------------------------------|
---------------------------------------------------------------------------------|
---------------------------------------------------------------------------------|
---------------------------------------------------------------------------------|

---8--8--8--8--7--7--7--5--5--5--7--7--8--8--9--9----------7--5h7-----|
--------------------------------------------------------------------------------|
--------------------------------------------------------------------------------|
--------------------------------------------------------------------------------|
--------------------------------------------------------------------------------|
--------------------------------------------------------------------------------|

        Am
Kusebut namamu
Dm
Disetiap doaku
        G
Bangkitkan setiap 
C
Kenangan tentangmu
F
Yangku dapat 
E             Am
Hanyalah bayangmu

CHORUS 2
A              F
    Hilangnya cintamu
G       C
Menusuk hatiku
F        G
Hinggaku memilih
E          Am
Cinta yang fana

 A            F
    Perginya dirimu
G        C
merobek jantungku
F         G
Hinggaku terjatuh
E          Am
Dalam harapan
E          Am
Dalam harapan      

Am    Dm    E
UuuUuuUuuUuu

          F
Hilangnya cintamu
G       C
Menusuk hatiku
F        G
Hinggaku memilih
E           Am
Cinta yang fana

 A            F
    Perginya dirimu
G        C
merobek jantungku

F         G
Hinggaku terjatuh
E          Am
Dalam harapan
E          Am
Dalam harapan


      

Sunday, September 25, 2011

7 Cara untuk GEMBIRA

PERTAMA, jangan ada benci, tak kiralah sama ada pada keluarga, kawan-kawan, bos maupun guru dan pensyarah. Perasan benci itu akan merosakkan niat dan keikhlasan kamu. Benci itu ibarat `api dalam sekam,` yang akan membangkitkan dendam dan seterusanya satu pergaduhan.

KEDUA, jangan bimbang. Kebimbangan tanpa sebab akan membuatkan kamu sentiasa berada dalam keadaan serba salah, cemas dan tidak tenteram. Buang perasaan demikian.. Dont worry be happy!

KETIGA, hidup secara sederhana adalah tuntutan agama kita. Kesederhanaan adalah kunci kesempurnaan. Biarpun hidup kamu tidak kaya, tidak mewah, tidak sempurna dan tidak popular tetapi sekuang-kurangnya kamu mempunyai ketenangan di hati. Itu adalah yang paling penting. Jadi, pilihlah hidup serba sederhana dan bersyukur kerana masih lagi ramai yang menderita dan sengara di serata dunia.

KEEMPAT, jangan terlalu mengharap. Kadang-kadang pengharapan itu akan mengecewakan kamu. Belajarlah menerima kenyataan, biarpun kecil tapi bermakna dan jangan terlau mengharap yang besar dan terbaik yang tak mungkin akan menjadi miliki kamu.

KELIMA, banyakkan memberi. Ini adalah terapi untuk membersihkan minda dan diri. Kepuasan orang yang memberi lebih bermakna daripada yang menerima. Ini termasuklah bersedekah, membantu yang memerlukan dan berjihad ke jalan Allah.

KEENAM, sentiasa tersenyum. Orang yang mudah menghadiahkan senyuman bererti mempunyai jiwa yang damai, niat yang baik dan jujur. Itu adalah kualiti bagi si penderma senyuman. Senyuman itu adalah sedekah menurut kata pujangga. Dan dengan menarik otot kiri dan kanan bibir akan membuatkan wajah anda nampak lebih cantik, menarik dan menceriakan suasana. Maka lengkapkan penampilan kamu dengan senyuman…

KETUJUH, perlu ada kawan rapat. Setiap orang memerlukan individu lain untuk saling berteman, saling memahami, saling menghormati, saling menasihati, dan saling bersifat terbuka serta positif. Kawan bukan lawan… Pilihlah kawan yang boleh berkongsi kesedihan ketika kamu berduka, memapah tanganmu ketika kamu terjatuh, bercakap benar walaupun dia tahu hati kamu terluka dan marah. Selalu mengirimkan sms bertanya kabar dan menghabiskan hujung minggu bersamasama. Itulah yang diperlukan oleh semua orang, insan yang dikategorikan sebagai `good friend`.

Tuesday, September 20, 2011


Pernahkah engkau hargai
cintaku yang sejati
pernahkah engkau mengerti
akan diriku ini

Betapa hebatnya cintamu
memberiku sejuta pilu
betapa agungnya asmaramu
membuatku terpaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Kan kuabadikan dikau
suatu kenangan yang manis
yang tak mungkin aku lupa
untuk selamanya

Kan kucoretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
dapat jadi yang terindah
di dalam hidupku ini

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Bagai bahtera yang dilanda badai
Gelora cintamu
Mengoncang jiwaku
Berombak mencari
Daratan yang damai
Ohhh cintaku

Disisimu aku terdiam seribu bahasa
dihatiku bergetar sejuta rasa
namun sukar untuk aku meluahkan
kucinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
terasa pantas degupan jantungku ini
mungkinkah hatimu milikku jua
kusayang padamu

Aku coretkan kenanganmu
dalam sanubariku ini
agar jadi yang terindah
dalam hidupku ini

This is only for MOZILLA FIREFOX!!

First of all, you have to open your MOZILLA FIREFOX.

Then, you just need to choose one of the link below :-

Easy YouTube Video Download (link)

1-Click YouTube Video Download (link)

Video DownloadHelper (link)

(You can download ALL but the easiest one, i'll choose Easy YouTube Video Download)

Sunday, September 18, 2011




Intro:
Em Bm G A

Bm F#
Maafkan aku sekiranya tak termampu
Bm F#
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Em F# G
Ternyata tak terkata
A
Rinduku padamu

Chorus:
D
Ku takkan bisa menjadi lebih
F#
Dari apa yang terdaya
Bm
Namun ku tetap berjanji
Am D G
Akan masih mencuba untuk
D
Memujuk hatimu
Em
Mencintai aku
F#
Kerna semua yang ada
F#
Hanyalah untukmu

Bridge:
Bm E G A 2x
huu...Ooo...Huu...Ooo...

Em Bm
Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Em
Menagih cinta
A
Teragung darimu

Chorus:

Outro:
Bm F#
Maafkan aku sekiranya tak termampu
Bm F#
Untuk mencurahkan semua isi hatiku





Intro : Em F# G F# Em G F#


Em D C
Ku sedar ku tak seberapa
G Am

Jika dibanding mereka
G F# B7

Yang jauh lebih megah dari diri ini


Em D C
Apa yang mampu ku berhias
G Am

Hanyalah hati yang ikhlas
G F# B7

Terpendam simpan untuk dia yang sudi


Chorus:
Am D
Mencintai aku dengan seadanya
G C

Mencintai aku bukan kerna rupa
Am

Dalam waktu sedu
B7

Dalam waktu hiba
Em E

Ku harapkan dia rela
Am D


Mencintai aku dengan seadanya
G C
Sanggup menerima insan tak sempurna
Am B7

Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Em

Kisah dongeng saja


Em D C

Belum pernah ku merasakan
G Am

Dipeluk dalam dakapan
G F# B7

Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Em D C

Sanubariku memerlukan
G Am

Kehadiran seorang teman
G F# B7

Tulus mencurah kasih sepenuh hati 


SOURCE : Cumi1569

Saturday, September 17, 2011

Teka Teki Dan Jawapan (PART 1)

Saya berada di atas air, tetapi tidak boleh berenang, ataupun bergerak. Siapakah saya?
- Jambatan.

Ada 5 ekor burung di atas pokok, pemburu menembak mati 1. Berapa yang tinggal?
- Satu, sebab dah mati.

Dia adik-beradik lelaki kepada mak cik awak,, tetapi bukanya bapa saudara awak. Siapakah dia?
- Bapa awak.

Bom apa tidak meletup?
- Bomba.

Jam apa berwarna putih, dan kadang-kadang berbau?
- Jamban.



Saya boleh tengok, tetapi awak tidak boleh?
- Belakang awak.

Mempunyai 6 kaki, tetapi berjalan dengan 4 kaki?
- Penunggang kuda.

Pokok di atas bukit, daun di dalam air. Apa dia?
- Teh.

Buah apa tidak boleh dilihat, mahupun dimakan?
- Buah fikiran.

Diberikan untuk kita, tetapi lebih banyak digunakan orang lain?
- Nama.



Bila dimasukkan jadi keras, bila keluar jadi lembik?
- Stokin.

Ikan apa banyak di atas jalan raya?
- Kelisa.

Datuk apa boleh terbang?
- Datuk burung.

Binatang apa selalu sakit perut?
- Ikan kembung.

Ia sebesar istana, tetapi lebih ringan daripada udara? Apakah ia?
- Bayang-bayang istana.



Kalau seseorang itu kemalangan jatuh ke dalam gaung, apa yang masih hidup?
- Cukai jalan.

Haiwan apa yang mempunyai tali persaudaraan?
- Itik beradik.

Dia hidup di udara, darat, dan air. Siapakah dia?
- Burung raja udang.

Bila turun lambat, tapi bila naik cepat. Apa dia?
- Hingus.

Mempunyai 8 kaki dan boleh terbang?
- 4 ekor burung.



Kalau raja dan petani terjun bangunan, siapa yang mati?
- Petani, sebab kalau raja dipanggil mangkat.

Haiwan apa yang matanya dikaki, tanganya dikaki, dan seluruh badanya di kaki?
- Ayam kena pijak gajah.

1 kadang-kadang, 2 jarang-jarang, 3 sikit-sikit, 4 banyak-banyak. Apa dia?
- Nombor plat kereta.

Ia boleh pecah tanpa disentuh?
- Janji.

Apakah warna telur burung merak?
- Burung merak tidak bertelur.



Kalau kita campak batu ke dalam sungai, kenapa ia tenggelam?
- Sebab batu tak pandai berenang.

Lubang apa yang buat kita segar?
- Lu bangun.

Satu tubuh 2 nyawa. Siapa?
- Orang Hamil.

Macamana caranya walaupun tidak membawa payung, tetapi tidak ditimpa hujam. Padahal hujan di tengah jalan?
- Jalan je kat tepi.

Antara motor, kereta, dan kapal terbang, yang mana lebih tua?
- Motor, sebab ada tongkat.



Kenapa biri-biri putih lebih banyak makan daripada biri2 hitam?
- Kerana biri-biri putih lebih banyak di dunia.

Bulan berapa perempuan paling kurang sekali bercakap?
- Bulan Februrari, kerana ia bulan paling pendek.

Waktu bila jam anda berada pada pukul 13?
- Waktu untuk baiki jam.

Apa beza disini dan disana?
- Huruf 'i' dan 'a'.

Dia selalu datang, tetapi tidak pernah tiba?
- Esok (kerana apabila tiba, ia menjadi hari ini)



Dia mempunyai kaki tetapi tidak boleh berjalan?
- Kerusi dan meja.

Jika anda melemparkan batu kapur ke dalam Laut Merah, apa akan berlaku?
- Batu akan basah.

Apa dia, kucing ada tetapi binatang lain tidak ada?
- Anak kucing.

Bila dicuci saya hitam, bila kotor saya putih?
- Papan hitam.

Yang mana satu lebih berat, antara 1kg kapas dengan 1kg emas?
- Sama berat.



Semakin banyak cahaya ke arahnya, semakin sukar untuk melihatnya?
- Bayang-bayang.

Nyatakan gunung yang tertinggi di dunia sebelum Sir Edmund Hilary mendaki Gunung Everest?
- Gunung Everest.

Bandar apa tiada rumah, sungai tiada air, dan hutan tiada pokok?
- Peta.

Kalau semua orang jadi monyet, monyet jadi apa?
- Monyet jadi ramai.

Apa perbezaan antara gunung, tali, dan orang?
- gunung meletus, tali putus, orang mampus.



Ikan apa nama seperti orang?
- Ikan bakar.

Burger apa yang paling happy?
- Bergembira.

Air apa paling berani?
- Air terjun.

Jin apa boleh menyanyi?
- Jinbara.

Kucing apa pandai menyanyi?
- Alleycats.

VIDEO : IPAD SAMCK

My Favorite YOUTUBERS!

Friday, September 16, 2011

ENJOY! ;)

 


Coklat dan pizza memang merupakan makanan yang disukai ramai. Terdapat banyak jenis dan rasa pizza yang menjadi pilihan orang ramai. Tapi macam mana kalau pizza itu diperbuat daripada coklat dan mempunyai topping coklat juga? Pasti lebh menarik dan menyelerakan kan? Post kali ini saya ingin kongsikan gambar pizza coklat yang dihasilkan oleh gourmetchocolatepizza.co.uk yang menarik dan unik.
Chocolate Pizza Is Delicious 1 mini Pizza Coklat yang Sangat Sedap dan Menyelerakan
coklat berinti coklat :D
Chocolate Pizza Is Delicious 2 mini Pizza Coklat yang Sangat Sedap dan Menyelerakan
Berapa banyak KALORI?
Chocolate Pizza Is Delicious 3 mini Pizza Coklat yang Sangat Sedap dan Menyelerakan
ape barang stuffed crust pizza!  coklat crust baru best! :P
Chocolate Pizza Is Delicious 4 mini Pizza Coklat yang Sangat Sedap dan Menyelerakan
topping nya boleh di customize mengikut selera anda
Chocolate Pizza Is Delicious 5 mini Pizza Coklat yang Sangat Sedap dan Menyelerakan
kalau berminat boleh lah order.. ops! hanya di UK heehee
Kepada yang berminat boleh lah order, tapi hanya untuk mereka yang menetap di UK sahaja. Harga pizza coklat ini hanya serendah £7.95 lebih kurang B$15+.


Right-click on the Windows Vista desktop and choose Personalize.

On the Tasks pane, select Change desktop icons.

Tick the Recycle Bin checkbox.

Thursday, September 15, 2011

Brunei Youtubers!

;;

Template by:
Free Blog Templates